Dzisiaj jest

Przesunięty przez: Driada
2011-12-05, 15:38
Autor Wiadomość
Mazgaj
[Usunięty]

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje

Dodany: 2011-01-28, 19:44 

Pezet (Paweł Kapliński)

Informacje:

Imie i nazwisko: Paweł Kapliński
Miasto: Warszawa

Fotografia:

Biografia:
Cytat:
Kapliński zainteresował się hip-hopem jako nastolatek. We wczesnej młodości nosił on przydomek PZU, co stanowiło akronim od "Paweł z Ursynowa"[5]. Jednakże wkrótce potem pseudonim został skrócony do Pezet. Wraz ze szkolnym kolegą Onarem nagrał pierwszy utwór zatytułowany "Ursynów 99"[5]. Kompozycja ta została wydana na kompilacji Enigma: 0-22 vol. 2[5]. W 1998 roku wraz z Onarem założył grupę Płomień 81, której pierwszy człon powstał na podstawie pomysłu matki Onara, natomiast liczba "81" pochodziła od numeru szkoły podstawowej, gdzie spotykali się młodzi raperzy[5]. Wkrótce potem Marcin Grabski, właściciel wytwórni Asfalt Records zaproponował realizację debiutanckiej wspólnej płyty Pezeta i Onara[6]. 27 sierpnia 1999 roku został wydany album zatytułowany Na zawsze będzie płonął. Pochodzący z tego wydawnictwa utwór "Kim Jestem Pytasz" został następnie wydany na kompilacji Hip-hopowy raport z osiedla, co było wyróżnieniem dla twórców[5].

Również w 1999 roku Pezet wraz z Onarem zostali zaproszeni przez DJ'a 600V do udziału przy nagrywaniu albumu pt. Szejsetkilovolt[5]. Raperzy wystąpili w utworze pt. "Mieszkam w mieście"[5]. Na kompilacji wystąpił ponadto również Deus, późniejszy członek Płomień 81[5]. W 2000 roku Pezet i Onar niezadowoleni z promocji debiutanckiego album zdecydowali się na podpisanie kontraktu z wytwórnią muzyczną R.R.X.[6]. 26 października tego samego roku został wydany drugi album pt. Nasze dni[6]. W nagraniach wystąpili liczni goście m.in. Waco, Stasiak, Fenomem i młodszy brat Pezeta - Małolat[5]. Wkrótce potem Onar i Pezet zdecydowali się na współpracę z innymi twórcami hip-hopowymi[6]. Kapliński podjął współpracę z Eldoką i Dizkretem z którymi założył formację Obrońcy Tytułu, wraz z którą występował podczas festiwali freestyle'owych[5]. Raperzy nagrali m.in. diss na rapera Tede zatytułowany "Gotów na bitwę", który rozpoczął beef pomiędzy twórcami[5]. Rozwiązanie konfliktu nastąpiło podczas koncertu Bitwa Płocka w 2001 roku, podczas której Obrońcy Tytułu wystąpili przeciwko formacji Gib Gibon Skład wspierającej Tedego, który ostatecznie został zwycięzcą konfrontacji[7].
2002-2007 [edytuj]

W 2002 roku Pezet wraz z producentem Mikołajem Bugajakiem znanym pod pseudonimem Noon nagrał album Muzyka klasyczna[8][7]. Gościnnie na wydawnictwie wystapili Ash, Małolat, Eldo, Fokus i TenTypMes[5]. Wydawnictwo ukazało się nakładem wytwórni T1-Teraz i sprzedało w nakładzie przekraczającym 20 tys. egzemplarzy[5]. W ramach promocji zostały zrealizowane również teledyski do utworów "Re-Fleksje", "Seniorita" i "Bez Twarzy"[7]. Po sukcesie wydawnictwa muzycy przystąpili do prac nad kolejnym albumem[5]. 22 kwietnia 2004 został wydany album Muzyka poważna[9][7]. Wydawnictwo było początkowo zatytułowane "Dowód Osobisty" jednakże tuż przed wydaniem tytuł uległ zmianie[5]. Drugi album promowały teledyski do kompozycji "Nie Jestem Dawno", "Szósty Zmysł" i "W branży", mimo to nie odniosła spodziewanego sukcesu[5]. Kapliński w tekstach opowiadał o swoich przemyśleniach związanych z młodością, życiowych błędach oraz bliskich mu ludziach. Ponadto na płycie został wydany remiks utworu "Nie jestem dawno" zawierający bezprawnie wykorzystane sample z płyty Mania Szybkości heavymetalowej grupy Fatum[10]. Obie strony doszły do ugody mimo zapowiadanego pierwotnie przez muzyków Fatum procesu sądowego[11].

Również w 2004 roku Pezet wystąpił gościnnie na debiutanckiej płycie perkusisty zespołu T.Love - Sidneya Polaka zatytułowanej Sidney Polak[12]. Raper wystąpił w kompozycjach "Otwieram Wino" oraz "Radio WWA"[12]. Następnie w czerwcu został wydany debiutancki album Onara pt. Osobiście. Na płycie ukazał się utwór "04 to już nie 95″ w którym gościnnie wystąpił Pezet[5]. Ponowna współpraca z Onarem przyczyniła się do stworzenia przez nich trzeciego wydawnictwa Płomień 81. 15 października 2005 roku został wydany album Historie z sąsiedztwa[13]. Jednakże na płycie zabrakło trzeciego członka Płomień 81, Deusa[5]. W międzyczasie młodszy brat Pezeta - Małolat został aresztowany pod zarzutem handlu narkotykami[5]. W ramach pomocy bratu, Pezet zorganizował szereg koncertów, którego pomogły w sfinansowaniu kosztów postępowania sądowego[5]. W 2006 roku Pezet rozpoczął współpracę ze stacją telewizyjną VIVA Polska, na antenie której prowadził program Rap Fura[14]. Podczas rocznej emisji programu, gośćmi Kaplińskiego byli m.in. Pono, Pjus, Mes, Małolat, Sokół, Onar, WdoWA i Ero[5].
Od 2007

15 października 2007 roku ukazał się debiut solowy Pezeta zatytułowany Muzyka rozrywkowa[15]. Kompozycje na płycie zostały wyprodukowane przez takich twórców jak Szogun, Korzeń i Kociołek[5]. W ramach promocji wydawnictwa zostały zrealizowane teledyski do utworów "Na tym osiedlu" z gościnnym udziałem Onara oraz "Noc i dzień" z udziałem Fame District i Małolata[5]. Następnie w udzielonym wywiadzie Kapliński zaanonsował wydanie płyty wraz z bratem Małolatem.

2 czerwca 2009 roku został wydany drugi album Pezeta zatytułowany Muzyka emocjonalna[5]. Wydawnictwo wydane w nakładzie 5000 egzemplarzy dostępne do nabycia jedynie za pośrednictwem specjalnie w tym celu stworzonej strony[16], która następnie przestała istnieć. Gościnnie na płycie wystąpili Małolat i Lilu[5]. W wywiadzie 1 lutego 2010 Kapliński zapowiedział pierwszego gościa z nadchodzącej płyty, którą nagrywa wspólnie ze swoim bratem Małolatem[17]. Gościem tym będzie włoski raper - Fabri Fibra[17].

Dyskografia:
Cytat:
Muzyka klasyczna (oraz Noon) (2002)
uzyka poważna (oraz Noon) (2004)
Muzyka rozrywkowa (2007)
Muzyka emocjonalna (2009)
Dziś w moim mieście (z Małolatem) (2010)

Źródło: wikipedia.org

onarowa
[Usunięty]

Stan zjarania:

Dodany: 2011-02-05, 19:15 

pezet jest wielki. i ile dobrze pamiętam to od niego zaczęłam słuchać rapu, to było doooosyć dawno, więc darzę go k-wa szacunkiem ;]

Pokrak 
Użytkownik

Piwa: 6/1

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec

Dodany: 2011-02-05, 19:22 

Jeżeli chodzi o mnie to nic do Niego nie mam... Ujmę to inaczej - jeżeli chodzi o konstruowanie tekstów czyli rymy i w formie jakiej je wymawia i przedstawia to oczywiście na tak, ale jakoś nie trafia do mnie Jego przekaz - nie przekonuje, to nie znaczy, że nie szanuje Go za dokonania solowe czy też z Płomieniem 81. Natomiast na tym krążku z bratem w ogóle mnie zniesmaczył - typowo nie mój klimat. Chociaż jeden kawałek z Małpą "Nagapiłem się" według mnie jest udany..

HardkorTeknikMiejskiegoFlowkloru.
Postaw piwo autorowi tego posta

BorSon 
Administrator

Piwa: 70/82

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)

Dodany: 2011-02-05, 19:57 

Nie mam nic do Pezeta. Podoba mi się jego nawijka. Płyta z Małolatem jest naprawdę spoko i lubię jej słuchać. Natomiast lekko się zawiodłem po tym jak nagrał kawałek z Tede i wcale nie dziwię się Onarowi, że czuje się lekko zniesmaczony. Po tym beefie zrobić coś takiego. Ale z tego co mi wiadomo to już jest wszystko ok i pracują nad kolejną płytą jako Płomień.

metro 
Użytkownik

Piwa: 4/3

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec

Dodany: 2011-02-06, 00:44 

Dobrze że nagrał kawałek z Tede pokazał tym że wyrósł z tych całych dissow, które są chu*ja warte... Pezet robi dobry rap ale bardziej jaram się Muzyką rozrywkowa niż nowym albumem z Małolatem. W każdej z jego płyt możemy słuchać czegoś nowego i chyba o to nam chodzi....

Ronse
[Usunięty]

Stan zjarania:

Dodany: 2011-03-14, 01:46 

Mam sentyment do płyt, które wydał z Noon'em, czyli 'Muzyka klasyczna' i 'Muzyka poważna', później z każdą kolejną płytą coraz mniej zaczęła do mnie jego twórczość trafiać, by na Płomieniu całkowicie zerwać z tym co Pezet tworzy. Dlatego mam nadzieję, że stworzy jeszcze jakąś solową płytę, może by tak z Noon'em...

Nikkru 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-11, 22:18 

no ja czekam na nowego Płomienia i Radio Pezet.Pezet jest kozackim raperem i zgodze sie ze z Noonem zrobil swietne plyty ale Muzyka Rozrywkowa i Emocjonalna tez byly spoko.no i oczywiscie Dzis w moim miescie z Malolatem :D

eko 
Najlepszy Admin

Piwa: 61/33

Stan zjarania:

Poziom: Detonator

Dodany: 2011-07-12, 15:48 

Na Plomienia czekam jak najbardziej. Na nowego Pezete czekalem, ale po odsluchaniu singla zwatpilem. Naprawde mam nadzieje ze to tylko ejdent aki fatalny kawalek. Generalnie Pezeta bardzo lubie i uwazam za jednego z najlepszych raperow w Polsce. Plytki takie jak Muzyka Powazna, Muzyka Klasyczna i Muzyka Rozrywkowa to dla mnie klasyki. Muzyka Emocjonalna juz mi sie mniej podobala. Do tego swietne plytki Plomienia (hehe Letniak buja do teraz) oraz niezla plytka z Malolatem. Mam nadzieje ze jego nowe solo bedzie mialo dobry poziom, ale ten singiel byl fatalny neistety.

http://www.youtube.com/user/WJednymPodobni
https://www.facebook.com/WJP.Eko.BJ

Maliniak 
Kobieta na forum

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany

Dodany: 2011-07-13, 14:56 

Pezet trochę mnie rozczarował ostatnią płytą, ale liczę, że może się opamięta.

eko napisał/a:
Na Plomienia czekam jak najbardziej.
A jest jakaś oficjalna data? Czy tak po prostu czekasz? ;p

eko 
Najlepszy Admin

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-13, 15:09 

Maliniak napisał/a:
Pezet trochę mnie rozczarował ostatnią płytą, ale liczę, że może się opamięta.

eko napisał/a:
Na Plomienia czekam jak najbardziej.
A jest jakaś oficjalna data? Czy tak po prostu czekasz? ;p

No jest w planach ale o konkretnej dacie nie slyszalem. Mam nadzieje ze w tym roku

Charlie 
Użytkownik

Piwa: 1/1

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-13, 16:01 

Wątpie żeby Płomień wyszedł w tym roku skoro Pezet pracuje nad solówką z Sidneyem.

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-13, 20:17 

Widzę, że się nie orientujecie w temacie.

Płomień wychodzi w tym roku we wrześniu, Pezet w październiku, a Onar ma wydać 11 listopada tego roku.

Oczywiście to są daty umowne, ale coś w okolicach tego :)

Maliniak 
Kobieta na forum

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-13, 20:22 

Cytat:
Wątpie żeby Płomień wyszedł w tym roku skoro Pezet pracuje nad solówką z Sidneyem.
Jak usłyszałam "Co mam powiedzieć" z Radia to zwątpiłam w Pezeta. Ale może to tylko złe pierwsze wrażenie.

eko 
Najlepszy Admin

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-13, 23:50 

Juz jak dzisiaj sie dowiedzialem ze gosciem na jego plycie bedzie Kamil Bednarek, to zwatpilem jeszcze bardziej w ta jego solowke. Masakra co sie z nim stalo oO

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-13, 23:53 

eko napisał/a:
Juz jak dzisiaj sie dowiedzialem ze gosciem na jego plycie bedzie Kamil Bednarek

Bednarek sam w sobie nie jest taki zły. Tylko image zjebały mu te 13-nastki latające za nim jak posrane...

eko 
Najlepszy Admin

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-13, 23:55 

BorSon napisał/a:
eko napisał/a:
Juz jak dzisiaj sie dowiedzialem ze gosciem na jego plycie bedzie Kamil Bednarek

Bednarek sam w sobie nie jest taki zły. Tylko image zjebały mu te 13-nastki latające za nim jak posrane...

Moim zdaniem Bednarek jest fatalny, i wlasnie jego glowna grupa docelowa sa 13-nastolatki, ale coz. Napewno w podziemiu jest w chuuj lepszych niz on, ale coz fejm z "Mam talent" i jazda. A Pezet tym pokazal do kogo chce trafic z ta plyta. Kurwa ciekawe jaki bedzie nastepny gosc Mandaryna ? Czy moze ten caly pedalek z X-Factor - no of corse teraz przesadzam ale juz mnie powoli nic nie zdziwi ;/

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 00:06 

eko napisał/a:
Napewno w podziemiu jest w chuuj lepszych niz on

Ale Cię nosi eko :D Przecież w kulturze reggae nie ma podziemia xD

eko 
Najlepszy Admin

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 00:08 

BorSon napisał/a:
eko napisał/a:
Napewno w podziemiu jest w chuuj lepszych niz on

Ale Cię nosi eko :D Przecież w kulturze reggae nie ma podziemia xD

Hmmm ja sie nie znam, ale sa sklady ktore nagrywaja na nielegalu

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 00:12 

eko napisał/a:
mmm ja sie nie znam, ale sa sklady ktore nagrywaja na nielegalu

No jak wszędzie, ale akurat ja bym tego podziemiem nie nazywał, bo w kulturze reggae taki termin po prostu nie funkcjonuje ;]

Charlie 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 15:29 

Jak Tede współczuje Peji fanów to ja Bednarkowi fanek. Kurwa. Siksy zaczynają go słuchać mówią że są reggae, co gorsze określają to 'rege' więc..

A co do samej płyty Pezeta...jaram się niesamowicie. Od zawsze pierdoliłem ulice i rap z podwórek więc cieszę się.

Ksieciu 
VIP

Piwa: 17/34

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk

Dodany: 2011-07-14, 16:14 

Charlie napisał/a:
Od zawsze pierdoliłem ulice i rap z podwórek więc cieszę się.

O.o rap jest z ulicy i pierdolić to jest generalnie ciężko no ale cóż. Ja jestem zażenowany tym singlem Pezeta, słabizna. Takie fanki jak ma Bednarek i ich ilośc to ja tez mógłbym mieć :D

mcK 
Użytkownik

Otrzymał 3 piw(a)

Stan zjarania:

Poziom: Degustator

Dodany: 2011-07-14, 16:19 

Ja powiem dwa słowa: JEBAĆ PEZETA.
Przepraszam ze sie tak wyrazam ale nie przemawia on do mnie wcale, nie jaram sie jego rape i nigdy nie kupie jego płyty. to tylko moja wypowiedz.

Charlie 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 16:28 

Cytat:
o.O

Rap jest z ulicy wywodzi się ale nie obchodzą mnie korzenie. Nie jara mnie to. Wolę słuchać nowych brzmień, jara mnie gdy raperzy nie umartwiają się w swojej chujowiźnie tylko idą dalej. Ale nie chodzi o nagrywanie z Dodą. Tylko o coś świeżego. Jeśli chcesz rapu z ulicy masz klasykę, pod taki klimat nic lepszego już nie powstanie. Bo każdy ma w głowie czym jest 'klasyk' i to dla niego jest uliczny rap a nie samo w sobie pojęcie. Rozumiesz? To już nudne. Idźmy do przodu. Wiadomo, Diox nagrywa kawałek Muzyka Podwórkowa (gdzie jest Pezet) ale zobacz jakie tam są ciekawe rymy, bit, to już jest coś nowego. Nie nazwiesz tego ulicznym rapem, jestem w chuj pewny.

Ksieciu 
VIP

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 17:08 

Jasne, że nie tak tego nie nazwę, bo to nie jest rap z ulicy.
Charlie napisał/a:
nie obchodzą mnie korzenie

To bardzo źle, bo myślę że każdy kto słucha rapu powinien je poznać, i nie mówię tu o polskim rapie. To jest właśnie Piąty Element.

Charlie napisał/a:
Wolę słuchać nowych brzmień

W polskim rapie ja też, bo nie jara mnie " klasyka " w postai pfk czy k44 ...
A rymy ciekawe są wszędzie, bity siłą rzeczy są nowe a obecnie uliczny rap tworzy np. Chada. Nie widzę w tym nic dziwnego, bo on otworzył nowy rozdział w Polsce jeśli chodzi o uliczny rap. To nie jest już uliczny rap taki jak robiła Molesta czy robi Firma. To jest zupełnie coś innego :)

Charlie 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 17:33 

Chodziło mi o korzenie polskiego rapu, czyli Molesta za dawnych lat WWO i inne twory.

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 19:45 

Charlie napisał/a:
Jak Tede współczuje Peji fanów to ja Bednarkowi fanek. Kurwa. Siksy zaczynają go słuchać mówią że są reggae, co gorsze określają to 'rege' więc..

No wiesz...akurat Bednarek jeśli chodzi o samo reggae to jest bardzo dobry. Ale niestety ten niepoprawny fejm nakręcają mu nagrzane 13-stki, nie wiedzące czym tak naprawdę jest ta muzyka.

Charlie napisał/a:
Od zawsze pierdoliłem ulice i rap z podwórek więc cieszę się.

No jak dla mnie lekka przeginka. Nie można pierdolić rapu z ulicy w ogóle słuchając rapu. To tak jakbyś chciał zrobić dziecko w prezerwatywie. Co prawda nie uważam się za jakiegoś wielkiego fana ulicznego rapu, ale do cholery to się wszystko zaczęło na ulicy.

Kurwa...pierwszy raz popieram Księcia :D

mcK 
Użytkownik

Otrzymał 3 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 19:48 

[quote="BorSon]" Nie można pierdolić rapu z ulicy w ogóle słuchając rapu. To tak jakbyś chciał zrobić dziecko w prezerwatywie.[/quote]

HAHA spoko. Podbijam, nie mozna nie sluchac HH bez ulicy, to stad sie wziela ta muzyka. gdzie kolwiek teraz jest:/

Maliniak 
Kobieta na forum

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 21:23 

Cytat:
To tak jakbyś chciał zrobić dziecko w prezerwatywie.
Wpadki się zdarzają. ;D

Nie wiem co tak na niego najeżdżacie, jego sprawa czy wypiera się tych początków czy nie. Może nie tak to ujął jak chciał, nie każdy uwielbia jak mu dudnią nad głową, że pierdolą system i cały ten syf.

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 21:39 

Maliniak napisał/a:
Wpadki się zdarzają.

Bardziej chodziło mi o nieprzebitą prezerwatywę. Myślę, że kumasz kontekst :)

Ksieciu 
VIP

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 22:16 

BorSon napisał/a:
No wiesz...akurat Bednarek jeśli chodzi o samo reggae to jest bardzo dobry. Ale niestety ten niepoprawny fejm nakręcają mu nagrzane 13-stki, nie wiedzące czym tak naprawdę jest ta muzyka.

Ech polemizowałbym bo teksty ma słabiutkie lirycznie słaby no ale ma bardzo dobre flow jakby i ogólnie tak jak tam w reggae to dobrze śpiewa tak trochę ten głos zmienia jak ci zagraniczni twórcy.

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-14, 22:44 

Ksieciu napisał/a:
Ech polemizowałbym bo teksty ma słabiutkie lirycznie słaby no ale ma bardzo dobre flow jakby i ogólnie tak jak tam w reggae to dobrze śpiewa tak trochę ten głos zmienia jak ci zagraniczni twórcy.

Ooo Księciu w obronie liryki :O Coś podobnego :D

Wiesz, ja tam do samego Bednarka nic nie mam, ale w Polsce jest bardzo dużo kapel i wykonawców reggae lepszych od niego.

Ksieciu 
VIP

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-15, 01:21 

BorSon napisał/a:
w Polsce jest bardzo dużo
...

Przede wszystkim nienawiści . Kurwa gdybym był znany i ktoś by ze mną wywiad przeprowadzał ( hahaha ) to bym w końcu uświadomił ludziom.
Wejdź na jakikolwiek kawałek czarnego rapu, najlepiej jakieś hiciory co mają po paredziesiąt milionów odsłon. I porównaj pasek z ocenami. Niemal 100% pozytywnych ocen z jakichś 200 tysięcy łapek w góre na dany kawałek , jest może max 300 łapek w dół. W Polsce to jak Pih nawinął " szczyt zera to nie mieć hejtera '' . Ech chciałbym żeby nasza mentalność się zmieniła. Mimo że wielu ludziom żyje się ciężko to i tak jest lepiej niż parę lat temu, i mimo że wtedy nie żyłem ( za komuny ) to z tego co wszyscy mówią standardy życia były niskie, i w ogóle była lipa, Ja nie mam milionów hajsu, ale są dużo ważniejsze rzeczy na świecie niż pieniądze, chociaż bez nich się cięzko żyję, to nie chciałbym mieć tyle pieniędzy i skończyć np. jak Pig Pun czy mieć takiej przeszłości jak James Curtis Jackson :) Mimo to myślę że ludzie powinni cieszyc się z tego co mają i doceniać to, a praca i cele przyniosą pieniądze, zależnie od tego czy ktoś chce chodzić do pracy i prowadzić ustatkowany styl życia lub nawet elegancko bogato, czy porwać się na dużą falę, i zostać aktorem, słynnym raperem ( marzenie :) ) albo kimkolwiek innym kto będzie robił co kocha i przy tym zgarniał duży hajs. Wiara w siebie czyni cuda, a praca je uwidacznia :)

Charlie 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-15, 13:27 

Nie mówcie mi że nie można, unikam i tyle. Nie podchodzą mi ulicznicy, cenię inteligencję. Nie ma co na siłę łykać tabletek antykoncepcyjnych i przywiązywać się do tego co 'trzeba' Borson.

mcK 
Użytkownik

Otrzymał 3 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-15, 13:34 

Ksieciu napisał/a:
BorSon napisał/a:
w Polsce jest bardzo dużo
...

Przede wszystkim nienawiści . Kurwa gdybym był znany i ktoś by ze mną wywiad przeprowadzał ( hahaha ) to bym w końcu uświadomił ludziom.
Wejdź na jakikolwiek kawałek czarnego rapu, najlepiej jakieś hiciory co mają po paredziesiąt milionów odsłon. I porównaj pasek z ocenami. Niemal 100% pozytywnych ocen z jakichś 200 tysięcy łapek w góre na dany kawałek , jest może max 300 łapek w dół. W Polsce to jak Pih nawinął " szczyt zera to nie mieć hejtera '' . Ech chciałbym żeby nasza mentalność się zmieniła. Mimo że wielu ludziom żyje się ciężko to i tak jest lepiej niż parę lat temu, i mimo że wtedy nie żyłem ( za komuny ) to z tego co wszyscy mówią standardy życia były niskie, i w ogóle była lipa, Ja nie mam milionów hajsu, ale są dużo ważniejsze rzeczy na świecie niż pieniądze, chociaż bez nich się cięzko żyję, to nie chciałbym mieć tyle pieniędzy i skończyć np. jak Pig Pun czy mieć takiej przeszłości jak James Curtis Jackson :) Mimo to myślę że ludzie powinni cieszyc się z tego co mają i doceniać to, a praca i cele przyniosą pieniądze, zależnie od tego czy ktoś chce chodzić do pracy i prowadzić ustatkowany styl życia lub nawet elegancko bogato, czy porwać się na dużą falę, i zostać aktorem, słynnym raperem ( marzenie :) ) albo kimkolwiek innym kto będzie robił co kocha i przy tym zgarniał duży hajs. Wiara w siebie czyni cuda, a praca je uwidacznia :)

Ale masz gadane hehe

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-15, 13:41 

Charlie napisał/a:
Nie mówcie mi że nie można, unikam i tyle. Nie podchodzą mi ulicznicy, cenię inteligencję. Nie ma co na siłę łykać tabletek antykoncepcyjnych i przywiązywać się do tego co 'trzeba' Borson.

Ale powinieneś chociaż zobaczyć jak to jest z tym rapem z ulicy. Bo naprawdę ci ludzie z ulicy byli prekursorami tego gatunku :)

kaplinski, pawel, pezet
Odpowiedz do tematu